Ιστορικό

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στα πλαίσια του πρώτου μαθητικού φεστιβάλ παρουσιάστηκαν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο) και έργα τα οποία εντάχθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο εργασίας (project). Το φεστιβάλ μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Συνδεθείτε στο http://vod.sch.gr/video/view/1000 για να παρακολουθήσετε το βίντεο.

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 με συμμετοχές από σχολεία του Ηρακλείου και του Λασιθίου





Στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάστηκαν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο) και έργα τα οποία εντάχθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο εργασίας (project).

Το φεστιβάλ μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Συνδεθείτε στην βιντεοθήκη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να παρακολουθήσετε: Την πρώτη ημέρα του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο http://vod.sch.gr/video/view/1827.html. Την δεύτερη ημέρα του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο http://vod.sch.gr/video/view/1828.html Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 με συμμετοχές από σχολεία του Ηρακλείου και του Λασιθίου 





Στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάστηκαν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο) και έργα τα οποία εντάχθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο εργασίας (project).

Tο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διεξήχθη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, παράλληλα: στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο και στα Χανιά.

Το φεστιβάλ μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Συνδεθείτε στην βιντεοθήκη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να παρακολουθήσετε: Μέρος Α (Ηράκλειο) στο http://vod.sch.gr/video/view/2011.html  Μέρος Β (Ηράκλειο) στο http://vod.sch.gr/video/view/2012.html  Οι συμμετοχές από τα σχολεία του Λασιθίου παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο.





Το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014. 5792 μαθητές και 649 εκπαιδευτικοί από 330 σχολεία, παρουσίασαν 609 έργα!

Το φεστιβάλ μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Συνδεθείτε στην βιντεοθήκη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να παρακολουθήσετε: Παρασκευή 4 Απριλίου - Ηράκλειο: Πατήστε εδώ. Σάββατο 5 Απριλίου - Ηράκλειο: Πατήστε εδώ.

Οι συμμετοχές από τα σχολεία του Λασιθίου παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο.





Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στις 2 - 4 Απριλίου 2015. 7160 μαθητές και 914 εκπαιδευτικοί από περισσότερα από 500 σχολείαπαρουσίασαν 806 έργα! Συμμετείχαν οι πόλεις: Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα , Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργος Ηλείας, Ρόδος, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά. Οι συμμετοχές από τα σχολεία του Λασιθίου παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο.




Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στις 7 - 8 - 9 Απριλίου 2016 ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και ανταπόκριση από τον κόσμο. Σε Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά. 7422 μαθητές και 888 εκπαιδευτικοί, σε περισσότερα από 433 σχολεία εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 593 ψηφιακά έργα. Αρχείο ζωντανών μεταδόσεων Ηρακλείου: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο